Cinema Italiano

Kate Hudson

 • Kate Garry Hudson (født 19. april 1979) er en amerikanske skuespiller. Hun er datter af Goldie Hawn og Bill Hudson. Hun fik sit gennembrud i filmen Almost Famous, som gav hende en Oscarnominering, og siden da har hun fået slået sit navn fast, ved at medvirke i adskillige succesfulde film. Hun er forlovet med forsangeren Matthew Bellamy fra bandet Muse

  Biografi

  Tidlige liv

  Kate blev født i Los Angeles, som datter af den Oscar-vindende skuespiller, Goldie Hawn, og skuespilleren og komikeren Bill Hudson. Kate har i alt 3 halvsøskende: Emily og Zachary Hudson, fra hendes fars andet ægteskab med skuespilleren Cindy Williams, og Wyatt Russell, fra hendes mors forhold til Kurt Russell.

  Hudson er af ungarsk, italiensk og ashkenazisk slægt .

  Karriere

  Hudsons gennembrud kom, da hun spillede Penny Lane i Cameron Crowes Almost Famous (2000), for hvilken hun fik en Oscar-nominering, i kategorien Best Supporting Actress, og vandt en Golden Globe. Hun havde tidligere medvirket i mindre-kendte film som Gossip, et teenage-drama og 200 Cigarettes, en komedie med et stort cast af skuespillere, som handlede om nytårsaften. Hvad angår hendes tidligere karriere, har Hudson udtalt at hun er en "hårdtarbejdende", og at hun ikke ønskede at blive sat i forbindelse med sine kendte forældre, fordi hun ikke ville skabe det indtryk, at hun kun var kendt fordi hendes forældre var det.

  Hun sagde nej til rollen som Mary-Jane Watson i 2002-filmen Spider-Man og medvirkede i stedet i genindspilningen af den historiske romance The Four Feathers – en film, der ikke blive modtaget særlig godt hos anmelderne publikum. Hendes næste film, How to Lose a Guy in 10 Days, en romantik komedie, fik en kæmpe succes ved box office, efter indgrosseringen blev over $100 mio. dollars efter udgivelsen i februar 2003. Hudson medvirkede i op i flere romantiske komedier herunder, Alex and Emma og Raising Helen; disse film fik forskellige grader af succes.

  Hudson havde også hovedrollen i en thriller The Skeleton Key i 2005. Filmen, som havde et produktionsbudget på $43 mio. dollars, havde en god indtjening med $91,9 mio. dollars verden over ($47,9 mio. dollars alene i USA).

  I 2007 instruerede Hudson en kortfilm kaldet Cutlass, baseret på et personligt essay fra magasinet Glamour, skrevet af en læser. Skuespillerene var blandt andet Kurt Russell, Dakota Fanning, Virginia Madsen, Chevy Chase og Kristen Stewart..

  Den 8. februar 2008, udkom hendes seneste film Fool's Gold, en romantisk komedie, hvor Hudson atter spiller overfor Matthew McConaughey.

  Privat

  I 2000 giftede Hudson sig med sangeren Chris Robinson, forsanger for The Black Crowes. De giftede sig nytårsaften i Aspen, Colorado. Hudson fødte deres søn, Ryder Russell Robinson, den 7. januar 2004. Parret boede i et hus, som engang var ejet af instruktøren James Whale, og de rejste sammen rundt, når Hudson var på optagelse eller Robinson var på turné.

  Efter at Hudson var blevet skilt, offentliggjorde hun, at hun var sammen med Owen Wilson fra You, Me and Dupree. De to slog op i maj 2007. Efter det forhold, dannede hun par med Matthew Bellamy fra det succesfulde rockband Muse. Og i april 2011 friede Matthew til Kate.

  Hudson har udtalt, at hun "ikke er særlig religiøs" .

  Hudson har også sagt, at hun ikke kan lide at se sig selv på fjernsyn, specielt fordi hun "bliver kold... ryster... sveder" den første gang hun ser sin egen optræden.

  I juli 2006 sagsøgte Hudson, den britiske version af the National Enquirer for at have skrevet, at hun havde en spiseforstyrrelse og var "helt forfærdelig tynd". Hun sagde at bladets udtalelser var "helt forkerte" og en "åbenlys løgn", og gjorde hendes bekymringer, vedrørende visninger af vægt, større og hun mener at bladet kunne give et forkert indtryk på unge piger.

  Trivia

  • Er 1.68 m høj
  • Afslog at spille Peter Parkers kæreste, Mary Jane Watson i Spider-Man-filmene, så hun kunne spille Ethne Eustace i The Four Feathers
  • Hun kan spille guitar og klaver
  • Er gode venner med Liv Tyler
  • Kan tale fransk
  • Køber sit tøj fra en vintagebutik, og laver sine egne smykker
  • Efter at magasinet National Enquirer havde skrevet af hun led af en spiseforstyrrelse, vandt hun en retssag imod dem. Hun er derfor en af de få, som med succes tvang Enquirer til at indrømme, at de havde opfundet historien (i stedet for at have hævdet at det var en fejl)
  • Gik til audition for rollen som Lady Jocelyn i filmen A Knights Tale, men tabte den til Shannyn Sossamon.

  Referencer

  Eksterne links

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.