Marion Cotillard

  • Marion Cotillard (født 30. september 1975) er en fransk skuespiller.

    Hun har blandt andet medvirket flere gange i Luc Bessons film som Taxi, Taxi 2 og Taxi 3. Hun fik et internationalt gennembrud med sin rolle som Edith Piaf i filmen Spurven i 2007, for hvilken hun vandt en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle i 2008. I 2008 vandt hun tillige en César for bedste kvindelige hovedrolle.

    I USA er hun kendt som "The French Mermaid".

    Hun lever sammen med den franske skuespiller Guillaume Canet, med hvem hun har sønnen Marcel.

    Udvalgt filmografi

    • Taxi (1998)
    • Taxi 2 (2000)
    • Taxi 3 (2003)
    • Jeux d'enfants (2003)
    • Big Fish (2003)
    • A Good Year (2006)
    • Spurven (2007)
    • Public Enemies (2009)
    • Nine (2009)
    • Le dernier vol (2009)
    • Små hvide løgne (2010)
    • Inception (2010)
    • Midnight in Paris (2011)
    • The Dark Knight Rises (2012)
    • Smagen af rust og ben (2012)

    Eksterne henvisninger

    Kilder

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.