%{details} | MTV

Bio

Nas (født Nasir bin Olu Dara Jones 14. september 1973 i Brooklyn) er en amerikansk rapper. Han er bedst kendt for sin klassiske debutplade "Illmatic", som er et af de mest roste rap album, der er udgivet.

Biografi

Nas voksede op i Queensbridge-kvarteret i New York, der er berygtet for det hårde sociale miljø.

Han havde en længere kamp mod sin rival Jay-Z, der fik stor opmærksomhed i medierne. I 2005 arrangerede Jay-Z en koncert, hvor han som en overraskelse bragte Nas med på scenen og erklærede, at disse skænderier ikke førte nogen vegne og, at de begge var venner igen. Senere skrev Nas kontrakt med pladeselskabet Def Jam.

Diskografi

Albummer

  • Illmatic (1994)
  • It Was Written (1996)
  • I Am... (1999)
  • Nastradamus (1999)
  • Stillmatic (2001)
  • God's Son (2002)
  • Street's Disciple (2004)
  • Hip Hop is Dead (2006)
  • Untitled (2008)
  • Distant Relatives, med Damian Marley (2010)
  • Life Is Good (2012)

Singler

  • Made You Look (2003)
  • Hip Hop is Dead (2006)

Kompileringer

  • From Illmatic to Stillmatic: The Remixes (2002)
  • The Lost Tapes (2002)
  • The Lost Tapes 2 (2007)

Samarbejder

  • Nas, Foxy Brown, AZ, and Nature Present The Firm: The Album (1996)
  • Nas and Ill Will Records Present QB's Finest (2001)
  • Nas, Papoose, Blitz, Quan, Busta Rhymes... Presented by DJ Dirty Harry: Living Legends Chapter 1 (2006)
  • Nas + AZ: Executive Decisions, uofficiel (2007)

Opsamlinger

  • The Best of Nas, uofficiel (2002)
  • Greatest Hits (2007)

Eksterne henvisninger

Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.