For Evigt

Volbeat

 • Volbeat er et dansk metalband, der blev dannet i København i oktober 2001 af Michael Poulsen, efter hans daværende band Dominus blev opløst. Bandet har taget navn efter Dominus-albummet Vol.Beat.

  Bandet er blevet kendt på deres særprægede musik, der oprindeligt af bandet blev omtalt som "metallisk pop rock and roll," Deres musik er ligeledes inspireret af Johnny Cash og moderne hård rock, alternativ rock og hardcore grupper. Den nuværende sammensætning af gruppen består af forsanger og guitarist Michael Poulsen, bassist Anders Kjølholm, guitarist Rob Caggiano og trommeslager Jon Larsen.

  Bandet har kontrakt med hollandske Mascot Records og har udgivet fem studiealbum og en DVD. Debutalbummet solgte guld i Danmark, og bandet modtog prisen for "Bedste debutalbum" ved Danish Metal Awards. og bandet har høstet adskillige priser og nomineringer bl.a. ved Danish Metal Awards.

  Karriere

  De første år (2000-2003)

  Michael Poulsens første band var dødsmetalbandet Dominus. Da bandet gik i opløsning omkring år 2000 dannede han Volbeat i oktober 2001. Han har om dannelsen af Volbeat udtalt:

  Poulsen og Larsen fandt hurtigt bassist Anders Kjølholm, som Poulsen kendte fra da Kjølholm kort havde været med i Dominus som bassist. Som guitarist kom Teddy Vang med. En anden af Dominus' bassister, Franz Gottschalk, kaldet "Hellboss", kom ligeledes med i Volbeat som guitarist, da Teddy Vang forlod bandet i 2002, og han nåede derfor kun at medvirke på demoen.

  Bandets navn "Volbeat" blev taget fra Dominus' tredje album Vol.Beat (læses som: Volume Beat). I 2002 udgav Volbeat deres demo med samme navn. Responsen var meget moderat, og der var ingen pladeselskaber, der viste speciel interesse for bandet.

  I 2003 spillede Volbeat i april deres første koncert i udlandet, hvilket foregik i Göteborg i Sverige. Efter yderligere en koncert, denne gang i København, begyndte bandet i august indspilningen af deres anden demo.

  Beat the Meat og begyndende succes (2004-2005)

  Volbeat var blevet indspillet i Take One Studios, men nu blev Volbeat kontaktet af Jacob Hansen fra Hansen Studios. Han var begejstret for deres første demo, og tilbød dem at indspille i hans studier i stedet. Bandet accepterede, da de i forvejen havde et ønske om en hårdere lyd end på deres første demo.

  Udspillet fra Hansen Studios, som indeholdt seks nye sange, skulle ifølge Volbeat selv "ikke forstås som deres første officielle udspil", men mere som promoveringsmateriale, der skulle skabe mere interesse for bandet. Når så tiden engang kom til et egentligt album, ville bandet genindspille materiale fra demoerne.

  I 2004 deltog Volbeat i Live Contest, hvor de blev slået ud i semifinalerne, som foregik i Stengade 30 på Nørrebro.

  I december 2004 oplevede bandet stor interesse for deres musik: Først var de supportband for det relativt store, amerikanske metalband Helmet til en koncert i Holland, og to dage senere spillede de til Jingle Bell Rock Show i København. Efter denne koncert blev bandet kontaktet af TV 2, som ønskede at bruge Volbeats musik til dækningen af Verdensmesterskabet i håndbold for mænd 2005. Ifølge bandet overholdt TV 2 dog efterfølgende ikke deres del af aftalen, og musikken blev derfor aldrig brugt.

  I sommeren 2005 var der samlet blevet solgt over 1.000 eksemplarer af Beat the Meat, og Volbeat skrev kontrakt med Rebel Monster Records, der er et datterselskab af Mascot Records.

  The Strength / The Sound / The Songs (2005–2006)

  Bandet begyndte nu at indspille deres debutalbum The Strength/The Sound/The Songs. Albummet skulle oprindeligt have været udgivet 1. november 2004, men blev forsinket. I stedet blev albummet udgivet i september 2005. Sammensætningen af bandet bestod af Michael Poulsen (vokal), Jon Larsen (trommer), Franz Gottschalk (guitar) og Anders Kjølholm (bas).

  Albummet blev nr. 18 på den danske hitliste

  I januar 2006 fik Volbeat prisen som "Årets håb" ved årets Steppeulv-uddeling.

  Hellboss forlod bandet i 2006, dog nåede han at være med til indspilningerne af bandets næste studiealbim. Ifølge Poulsen fprlod han bandet, fordi han havde troet, at Volbeat ville være "mere metallisk og med fart på", og da det ikke var tilfældet takkede han nej.

  Rock The Rebel/Metal The Devil (2007)

  Gruppens andet studiealbum Rock The Rebel / Metal The Devil udkom i Danmark 19. februar 2007 i en dansk limited edition-udgave, og resten af Europa 23. februar i en standardudgave. Sammensætningen af gruppen var den samme som på deres første album. Rock The Rebel/Metal The Devil debuterede som #1 på den danske Album Top-40,

  I 2007 åbnede de Orange Scene på Roskilde Festival 2007, og 13. juli var de det ene af to opvarmningsbands til Metallica-koncerten på Vesterengen i Århus sammen med Mnemic. Det var også opvarming for Megadeth til en koncert i København.

  Senere på året, i november, blev singlen "The Garden's Tale" af musikmagasinet GAFFA kåret til "Årets danske single" og albummet Rock The Rebel/Metal The Devil blev #7 på listen over danske albums.

  Guitar Gangsters & Cadillac Blood (2008–2009)

  De spillede en dobbeltkoncert med det internationalt kendte band metalband Megadeth i KB Hallen i København d. 8. februar 2008.

  Volbeat tredje album Guitar Gangsters & Cadillac Blood udkom den 1. september 2008, og havde guitaristen Thomas Bredahl med som erstatning for Hellboss. Den indeholder hitsinglerne "Maybellene i Hofteholder" og "Mary Ann’s Place", som begge var store hits i Danmark. Singlen "We" formåede at blive stemt ind på Sveriges Radio P3s Sverigetopplistan (Sverigetopplistan er en svensk pendant til Tjeklisten på danske P3)

  I maj måned 2009 varmede bandet op for det symfoniske metalband Nightwish på deres turne i USA.

  I november 2009 indspillede de sangen "A Warrior's Call" med bokseren Mikkel Kessler, som sangen også var dedikeret til. Nummeret blev produceret til hans indmach i sin kamp mod Andre Ward i Super Six World Boxing Classic-turneringen. De spillede flere koncerter rundt om i Danmark bl.a. til Grøn Koncert i Esbjerg og på Orange Scene på Roskilde Festival, som alle fik gode anmeldelser.

  Turne og Beyond Hell / Above Heaven (2010–2012)

  Volbeat havde annonceret, at de arbejde på et nyt album kaldet Beyond Hell/Above Heaven. I forbindelse med albummet og dets titel i særdeleshed sagde Poulsen, “Albummets titel referer til det overordnede tema på albummet, og det fortsætter historien, hvor Guitar Gangsters & Cadillac Blood slap…”.

  Den 25. januar 2010 blev det bekræftet at Volbeat ville optræde på Download Festival i juni samme år. Det blev også bekræftet, at Volbeat vil spille med Metallica, Megadeth, Anthrax, Slayer og andre i "Big Four"-showet i Sonisphere Schweiz.

  Gæstemusikere på albummet inkluderer:

  • Mark “Barney” Greenway – Napalm Death
  • Michael Denner – Mercyful Fate/King Diamond
  • Miland “Mille” Petrozza – Kreator
  • Henrik Hall – Love shop -Harmonica
  • Jakob Oelund – Grumpynators / Taggy Tones (slap bass)

  Volbeat annoncerede, at deres lead guitar Thomas Bredahl ville mangle til de første shows i den amerikanske del af deres Beyond Hell/Above Heaven-turne på grund af problemer med at få visum. Bandet udtalte også at problemet var et resultat af "en hændelse om tyveri af en barstol for længe siden. Han var ikke ligefrem en ungdomskriminel eller noget, men for Homeland Security er det det samme." Til de shows, hvor Bredahl manglede, udfyldte bandets trommeteknikker Casper rytmeguitaren og Poulsen byttede til lead guitar.

  I 2011 annoncerede Volbeat deres Grand Summer Tour i Nordamerika. Turneen begyndte i Toronto, Ontario d. 24. juli på Heavy T.O., og sluttede med to koncerter d. 3. og 4. september på House of Blues i Anaheim, Californien. På denne turne spillede Volbeat sammen med rock powerhouse-bandet Cold til alle koncerter i USA, men ikke i Canada. Den 28. november 2011 annoncerede Volbeat via deres hjemmeside at Bredahl forlod bandet, og udtalte "Volbeat har besluttet at skilles med Thomas Bredahl. At være i et band ligner på mange måder et ægteskab med op- og nedture. Nogle gange kan du finde ud af det, og nogle gange er du nødt til at gå hver til sit ... Vi vil gerne takke ham for det arbejde, han har lagt i for Volbeat, og vi ønsker ham alt det bedste i fremtiden." Volbeat spillede alle koncerter i 2011-2012 som planlagt enten som en trio eller med en erstatning som guitarist.

  Den 26. januar spillede Volbeat med Megadeth, Motörhead og Lacuna Coil på Gigantour. Turneen startede i Camden, New Jersey, og den kulminerede d. 28. februar 2012 i Denver, Colorado på The Fillmore Auditorium. På turneen udfyldte Hank Shermann (Mercyful Fate) pladsen som guitarist for Volbeat. Undervejs optrådte de også i Canada, hvor deres koncert i Abbotsford Entertainment Center, Abbotsford fik 5/6 stjerne i GAFFA.

  På deres sommerturne i nordamerika, som begyndte i juni 2012, var Iced Earth og Hellyeah opvarmningsbands. Turneen inkluderede koncerter i Baltimore, Toronto, Detroit, Billings, Boston, Tempe, San Francisco, Weyburn og Lazerfest i Boone, Iowa. I juni 2012 spillede Volbeat til Orion Music Festival som hovednavn sammen med Metallica, på Bader Field i Atlantic City, New Jersey. Det blev bekræftet at Volbeat skulle spille på Download festival i juni 2013. I december annoncerede Volbeat at deres nye album ville blive udgivet i løbet af 2013. En forårsturne med Danko Jones og Spoken blev annonceret i december.

  Outlaw Gentlemen & Shady Ladies (2013–)

  I januar 2013 afslørede Volbeat navnet på deres nye album; Outlaw Gentlemen & Shady Ladies, og at det ville blive udgivet i foråret 2013.

  Den 4. februar blev det annonceret Rob Caggiano, der tidligere havde spillet i Anthrax, nu officielt var kommet med i bandet som deres anden guitarist. Han havde produceret og indspillet gæstesoloer på deres kommenede album Outlaw Gentlemen and Shady Ladies før han var blevet spurgt om han ville være fuldtidsmedlem. Bandet annoncerede også, at albummet ville blive udgivet d. 8. april 2013 i Danmark og d. 9. april i USA.

  I et interview d. 11. februar 2013 fortalte Poulsen magasinet Metal Hammer; “En af de ting, som jeg er mest glad for denne gang er kontrasten i materialet og spændvidden i musikken; på den ene side har vi westernmotiver, rockabilly/countrysange og de virkeligt emotionelle melodier, og på den anden, nogle af de hårdeste - faktisk DE hårdeste - sange vi nogensinde har indspillet. Der var en fyr fra pladestudiet den anden dag, og han blev fuldstændigt blæst væk af de ultra-hårde ting. Han sagde, at han ikke engang var sikker på at han lyttede til Volbeat!".

  Albummet udkom d. 5. april, og vandt prisen som "Årets Danske Hard Rock-udgivelse" ved GAFFA-Prisen samme år.

  I et andet interview fra september 2014, snakkede Poulsen med Anne Erickson fra Lansing State Journal om meningen med sangen "Dead But Rising" fra Outlaw Gentlemen and Shady Ladies og udtalte, at den handlede om at "at gribe ud efter

  I begyndelsen af december måned 2014 annoncerede bandet, at de ville optræde til en koncert i Tusindårsskoven d. 1. august 2015, hvilket bliver deres eneste koncert i Europa dette år.

  Musikalsk stil

  Michael Poulsen har tidligere om stilen udtalt:

  Bandet spiller en unik kombination af klassisk rock and roll og mere moderne heavy metal og hård rock – en musikstil som nogle har kaldt "tungrock" (ikke at forveksle med stoner rock). Om indflydelsen fra 50'ernes rock and roll har Michael Poulsen udtalt:

  Indflydelsen har været tydelig i sange som "Sad Mans Tongue", som ifølge bandet selv er en hyldest til country-musikeren Johnny Cash, og er inspireret af hans "Folsom Prison Blues". Bandet har også bl.a. indspillet en coverversion af Dusty Springfield-hittet "I Only Wanna Be With You", samt lavet en hyldest til Elvis Presley med sangen "Caroline #1" hvor sangteksten indeholder flere henvisninger til Presleys sangtitler, deriblandt "Sweet Caroline", "Don't Be Cruel", "Devil in Disguise" og "One Night With You".

  Priser

  • The Strength / The Sound / The Songs vandt prisen som "bedste debutalbum" til Danish Metal Music Awards 2005.[56]
  • Volbeat vandt Steppeulven for "Årets Håb" 2006.[57]
  • Volbeat vandt prisen som "årets liveband" til Danish Metal Music Awards 2006 på baggrund af stemmer fra fans.[56]
  • Rock the Rebel / Metal the Devil vandt prisen for "bedste album" til Danish Metal Music Awards 2007.[56]
  • Volbeat vandt "P3 Lytterhittet" til P3 Guld på baggrund af lytternes valg i 2007 for "A Gardens Tale", i 2008 for "Maybellene i hofteholder" og i 2010 for "Fallen".[58]
  • Volbeat blev nomineret til Grammy for Bedste metal-præstation for "Room 24" i 2014.[59]

  Medlemmer

  Tidslinje

  Rock the Rebel/Metal the Devil blev udgivet mens Bredahl var en del af bandet, men blev optaget med Gottschalk på guitar.

  Diskografi

  • The Strength / The Sound / The Songs (2005)
  • Rock The Rebel / Metal The Devil (2007)
  • Guitar Gangsters & Cadillac Blood (2008)
  • Beyond Hell / Above Heaven (2010)
  • Outlaw Gentlemen & Shady Ladies (2013)

  Videografi

  • Live: Sold Out (2007)
  • Live from Beyond Hell/Above Heaven (2011)

  Eksterne henvisninger

  LA-ikon

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.