Mono

Courtney Love

 • Courtney Love (født 9. juli 1964) er en amerikansk rockmusiker og skuespiller.

  Hun er nok mest kendt for at have været gift med den nu afdøde Kurt Cobain (forsanger i Nirvana) og været kæreste med Billy Corgan (forsanger og guitarist i Smashing Pumpkins) I 1991 debuterede hendes eget grungeband Hole med deres første album. Mod slutningen af 1990'erne gik Hole dog hvert til sit, og Courtney Love påbegyndte efter noget tid en solokarriere. I 2004 udgav hun albummet America's Sweetheart, der dog blev en kæmpe skuffelse.

  I starten af 2006 arbejdede Courtney Love intenst på sit næste soloalbum, bl.a. sammen med Billy Corgan (fra Smashing Pumpkins) og Linda Perry (fra 4 Non Blondes). Projektet blev dog ikke til noget, og i 2009 blev Hole genforenet. Gruppen indspillede et album, Nobody's Daughter, der udsendes i 2010, og gruppen følger dette op med en turné, der bl.a. bringer dem til Danmark 13. maj 2010.

  Udover karrieren som musiker har Courtney Love spillet med i flere film, hvoraf de mest bemærkelsesværdige af Milos Forman-filmene Folket mod Larry Flint (1996) og Man on the Moon (1999). For sin rolle i førstenævnte var hun nomineret til en Golden Globe Award.

  Courtney Love har en datter Frances Bean Cobain (f. 1992) sammen med Kurt Cobain

  Filmografi

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.