Sheryl Crow with Eric Clapton,

  • Sheryl Suzanne Crow (født 11. februar 1962 i Kennett, Missouri, USA) er en amerikansk rocksangerinde, skuespillerinde og sangskriver. Hun skrev sin første sang da hun var 13 år og har en universitetsuddannelse i musik.

    Før hun påbegyndte sin solokarriere arbejdede hun som baggrundssangerinde for blandt andre Michael Jackson, Sting, Rod Stewart, Stevie Wonder, Foreigner, Joe Cocker, Sinead O'Connor og Don Henley. Hun har også skrevet sange sammen med Wynonna Judd, Celine Dion og Eric Clapton.

    Crow fik sit første hit i 1994 med sangen "All I Wanna Do". I 1995 vandt hun tre Grammy-priser og har indspillet filmmusik samt medvirket i en række film.

    Hun var forlovet med cykelrytteren Lance Armstrong, men de gik fra hinanden i foråret 2006.

    Diskografi

    • Tuesday Night Music Club (1994)
    • Sheryl Crow (1996)
    • Tomorrow Never Dies (1997)
    • The Globe Sessions (1998)
    • Sheryl Crow And Friends: Live (1999)
    • C'mon C'mon (2002)
    • The Very Best Of Sheryl Crow (2003)
    • Wildflower (2005)
    • Detours (2008)
    • 100 Miles From Memphis (2010)

    Filmografi

    • Pavarotti & Friends for War Children (1996)
    • 54 (1998)
    • The Minus Man (1999)
    • All Access (2001)
    • De-lovely (2004)

    Priser

    • Grammy 1995 Bedste nye kunstner
    • Grammy 1995 Bedste kvindelige sangerinde
    • Grammy 1995 Bedste kvindelige kunstner

    Eksterne henvisninger

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.