Girls, Girls, Girls (Uncensored)

Mötley Crüe

  • Mötley Crüe er et amerikansk heavy metal-band som startede sin karriere i Los Angeles, Californien i 1980. De har solgt over 80 mio. albums på verdensplan.

    Navnet Mötley Crüe kommer af at en ven af bandet udtalte "What a motley looking crew". Bandet er blevet kendt på sange som "Dr. Feelgood", "Home Sweet Home" og "Looks That Kill". De er også kendte for deres umådeholdne forbrug af alkohol og narkotika.

    Gruppen bestod fra starten af sanger Vince Neil, bassist Nikki Sixx, trommeslager Tommy Lee og guitarist Mick Mars. I 1992 blev Neil smidt ud af bandet og erstattet af John Corabi. Han kom dog tilbage til bandet igen i 1997. De har fået en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

    Biografi

    Dannelsen og de tidlige år (1980-1983)

    Mötley Crüe blev dannet den 17. januar 1980, da bassisten Nikki Sixx forlod bandet London og begyndte at øve sammen med trommeslageren Tommy Lee og sanger og guitarist Greg Leon,

    Bandets første udgivelse var singlen "Stick to Your Guns/Toast of the Town", der blev udgivet af Leathür Records – et pladeselskab ejet af bandet og deres første manager Allan Coffman. I november 1981 blev det selvproducerede debutalbumm Too Fast for Love udgivet på Leathür, og det solgte 20.000 eksemplarer. Coffmans assisten Eric Greif fik en canadisk turne stablet på benene, mens Coffman og Greif udnyttede bandets succes i Los Angeles' klubmiljø til at forhandle med pladeselskaber, hvilket resulterede i, at Mötley Crüe fik kontrakt med Elektra Records i foråret 1982. Efter krav fra Elektra blev debutalbummet genmixet af produceren Roy Thomas Baker og genudgivet den 20. august 1982 – to måneder efter Warners udgivelse i Canada, der brugte i originiale miksninger fra Leathür.

    I løbet af "Crüesing Through Canada Tour '82"-turneen var der flere hændelser, der fik megen medieomtale. Først blev bandet anholdt og senere løsladt i lufthavnen i Edmonton for at have gået igennem tolden iført scenekostumer med spidse nitter (anset for at være "farlige våben") og for Neils håndbaggage, der var fyldt med pornoblade (anset for at være "uterligt materiale"); begge viste sig dog at være iscenesatte PR-stunts.

    International berømmelse (1984-1991)

    Efter en optræden på US Festival, samt med hjælp fra det nystartede MTV, strøg bandet mod succes i USA. Bandets medlemmer var lige så kendte for deres backstage-groupies, vilde påklædning, ekstremt højhælede støvler, et tykt lag makeup, og et tilsyneladende uendeligt forbrug af alkohol og narkotika, som de var for deres musik. Blandingen af heavy metal og glam rock resulterede i flere topsælgende albums i løbet af 1980'erne, såsom Shout at the Devil (1983), Theatre of Pain (1985) og Girls, Girls, Girls (1987), der viste bandets forkærlighed for motorcykler, whiskey og strip-klubber.

    Medlemmerne har også fået deres skrammer i mødet med loven og livet generelt. I 1984 kørte Neil galt i sin De Tomaso Pantera på vej hjem fra en alkoholforretning; hans medpassager Nicholas "Razzle" Dingley - trommeslager i Hanoi Rocks - blev dræbt. Neil blev dømt til 30 dage i fængsel (dog sad han der kun i 18 dage) og en bøde på $2.000.000 for spirituskørsel og uagtsomt manddrab. Den korte fængselsdom blev argumenteret for af Neils advokater, så han derved kunne turnere, og dermed få råd til at betale den svimlende bøde. Senere udgav bandet to box-sets med titlen Music to Crash Your Car to.

    Den 23. december 1987 omkom Sixx næsten af en overdosis heroin. På vej til hospitalet blev han erklæret død, men paramedicineren, der var Crüe-fan, genoplivede Sixx ved at give ham to skud adrenalin i hjertet. Hans kortvarige død var inspirationen til sangen "Kickstart My Heart", der toppede som nr. 16 på den amerikanske Mainstream Chart og findes på albummet Dr. Feelgood fra 1989.

    Diskografi

    Studiealbum

    • 1981: Too Fast for Love
    • 1983: Shout at the Devil
    • 1985: Theater of Pain
    • 1987: Girls, Girls, Girls
    • 1989: Dr. Feelgood
    • 1991: Decade of Decadence
    • 1994: Mötley Crüe
    • 1997: Generation Swine
    • 2000: New Tattoo
    • 2008: Saints of Los Angeles

    Ep'er

    • 1984: Helter Skelter
    • 1988: Raw Tracks
    • 1990: Raw Tracks II
    • 1994: Quaternary

    Livealbum

    • 1999: Live: Entertainment or Death
    • 2006: Carnival Of Sins: Live Volume 1
    • 2006: Carnival Of Sins: Live Volume 2

    Opsamlingsalbum

    • 1991: Decade of Decadence
    • 1998: Greatest Hits
    • 1999: Supersonic, and Demonic Relics
    • 2003: 20th Century Masters: Millennium Collection
    • 2005: Red, White & Crue
    • 2005: Classic Mötley Crüe (Universal Masters Collection)
    • 2003: Loud as Fuck
    • 2003: Music to Crash Your Car to: Vol. 1
    • 2004: Music to Crash Your Car to: Vol. 2

    Dvd'er og videoer

    • 1986: Uncensored
    • 1990: Dr Feelgood: The Videos
    • 1992: Decade of Decadence
    • 2001: Lewd, Crüed & Tattooed
    • 2003: Greatest Video Hits
    • 2005: The Universal Masters DVD Collection
    • 2005: Carnival of Sins
    • 2008: Broadcasting Live

    Demoer

    • 1981: Mötley Crüe
    • 1981: Mötley Crüe
    • 1981: Leathür demo

    Eksterne henvisninger

    Referencer

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.