Meowingtons Hax 2k11 TORONTO (Trailer)

deadmau5

  • Deadmau5 (også kendt som Joel Zimmerman, født 5. januar 1981 i Toronto, Canada) er en canadisk musikproducer. Han anser ikke sig selv som den klassiske DJ, da han sjældent spiller andre sange end sine egne. Han er derfor mere set som en musikproducer, selvom han dog selv foretrækker navnet "liveperformer".

    Deadmau5 laver Electro House, hvor han henter elementer ind fra House, Trance og Techno. Deadmau5 er blandt andet kendt for hittet «The Reward is Cheese», og andre sange som «Ghosts N Stuff», «Aguru», «Hi Friend», «Not Exactly». Deadmau5 var også blandt de største DJ's, der spillede på Roskildefestivalen i 2009 og 2011. Deadmau5s «Ghosts N Stuff» og «Not Exactly» er de mest successfulde sange han har produceret. «Ghosts N Stuff» og «Not Exactly» var på toppen af Beatportlisten i flere uger i 2008. Deadmau5 vandt igen i 2009 prisen for bedste Electro House og Progressiv House artist. 13 maj gav Deadmau5 koncert i et udsolgt vega, koncerten bød på de fleste af hans kendte hits i pre-mixet form. Deadmau5 spillede også på Smukfest i år 2014

    Hvorfor navnet Deadmau5? +logo

    Navnet "Deadmau5" er et Joel selv har fundet på. Han skulle sætte et nyt grafikkort i, hvor han så fandt en død mus i computeren (fortæller han til Tom Green i et interview med Kat von D). Han jokede derefter med navnet, og ville kalde sig selv "deadmouse" på chatprogrammet IRC, men da navnet var for langt, kalder han sig for "Deadmau5"

    Logoet er noget han selv har lavet sammen med en ven. Vennens far var meget businessminded, og mente at vennen skulle copyrighte billedet i hans navn. Vennen valgte at give Joel rettighederne over billedet og sagde "Hvis du nogensinde performer live, så brug dette logo" og det er hvad Joel har gjort hidtil, og det har voldt ham stor succes. Det originale billede indeholdt kun ansigtet, ørerne er en senere tilføjelse fra Joels side.

    Diskografi

    • 2006 – Get Scraped
    • 2006 – Vexillology
    • 2007 – Full Circle
    • 2008 – Random Album Title
    • 2008 – At Play
    • 2009 – It Sounds Like
    • 2009 – For Lack of a Better Name
    • 2010 – 4x4=12
    • 2012 – Album Title Goes Here
    • 2012 – At Play Vol. 4
    • 2014 - While (1<2) [Albummet er et continuous mix, og han vil ikke selv danse til det]

    Eksterne henvisninger

    Deadmau5 livestreams direkte fra hans studie. Hvis man misser disse streams, kan man gense dem på youtube.

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.