Remains Of You

Mads Langer

 • Mads Langer Clausen (født 14. januar 1984 i Aabenraa) er en dansk singer-songwriter.

  Opvækst

  Langer vokser op i Skive, hvor han tidligt fatter interesse for barndomshjemmets klaver og trommesæt. Han fortsatte interessen på Skive Musikskole, hvor musikere fra Superheroes, Carpark North og Dúné også har gået.

  Efter at være blevet student fra Skive Gymnasium flyttede Mads Langer i 2003 til København, hvor han spillede med i en række jamsessions og lærer musikere at kende. Men vejen ind i musikbranchen kom, da han vendte hjem til Skive for at være dommer i en lokal musikkonkurrence. Her mødte han Kashmirs daværende manager, Brian Nielsen, og spillede nogle af sine sange for ham. Det førte til en kontrakt med pladeselskabet Copenhagen Records.

  Karriere

  Mads Langers første single "Breaking News" udkom i oktober 2005 og blev Ugens Uundgåelige på P3.

  Sidst i 2007 flyttede Mads Langer tilbage til Danmark, køber en Polo fra 1987 og kører rundt for spille små koncerter og optræde på gader og stræder.

  I 2009 udgav Mads Langer sit andet album, Mads Langer. Albummets førstesingle "Fact-Fiction", som Mads havde skrevet sammen med den norske sangskriver Boots Ottestad, blev et mindre hit. Mads Langer har pr. maj 2011 solgt tæt på 20.000 solgte eksemplarer.

  I begyndelsen af 2009 flyttede Mads Langer til London, hvor han indledte et samarbejde med manageren Sue Whitehouse, som tidligere har været manager for The Darkness. I december 2009 udsendte han en coverversion af Olives "You’re Not Alone". Nummeret fik guldplade både i Danmark og Italien, gik nummer et på airplaycharten i Italien og Schweiz, lå i top fem i Holland for både salg og airplay og lå fem måneder på den tyske airplaychart.

  I juli 2010 skrev Mads Langer under på en international kontrakt med Sony Music, der indebærer udgivelser af tre albums i Europa og USA.

  I forlængelse af Behold tager Langer på en omfattende Europaturné med udsolgte koncerter i flere storbyer.

  I efteråret 2012 deltog han i TV 2’s musikprogram Toppen af Poppen sammen med Sanne Salomonsen, Nabiha, Johnson, Peter Belli, Kasper Winding og Dicte. Han optrådte blandt andet med "Overgi’r mig langsomt", som han oprindeligt skrev til Sanne Salomonsens hitalbum Unico. Langers egen version går nummer et på iTunes og får en platinplade.

  I marts 2013 udkom Mads Langers fjerde album In These Waters. Det er produceret af blandt andre det svenske producerteam SeventyEight og rummer en duet med vinderen af dansk X Factor, Ida Østergaard Madsen. Singlen "Elephant" blev nummer et på den danske Bit Track-hitliste. Pladen blev opfulgt op af en udsolgt Danmarksturné.

  I 2013 var Mads Langer den tredje mest spillede danske komponist i Danmark ifølge KODA.

  Mads Langers sange "The River Has Run Wild" og "Beauty of the Dark" er blevet brugt i tv-serien, Vampire Diaries. Sangen "Fact-fiction" er blevet brugt i serien Castle.

  Diskografi

  • Attention Please (2006)
  • Mads Langer (2009)
  • Behold (2011)
  • In These Waters (2013)

  Referencer

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.