Kali Yuga III

Therion

  • Therion er et svensk symfonisk metal-band dannet af Christofer Johnsson i 1987. Det er opkaldt efter det græske ord therion (θηρίον), som betyder monster, som henvisning til "monsteret" i den kristne Johannes' Åbenbaring.

    Bandet startede som et dødsmetal-band, og ændrede sig senere til at kombinere orkestrale elementer i deres metalmusik, med stor brug af kor og klassiske musikere, ikke kun som tilføjelser, men også som decideret integrerede dele af deres kompositioner. Bandet er et af de første kommercielt succesfulde heavy metal bands med live orkester. Det er også et af de bands som opfandt, populariserede og havde indflydelse på symfonisk metal.

    Therion's musik indeholder temaer fra diverse mytologier, og er baseret på okkultisme, magi og gamle traditioner og skrifter. Størstedelen af teksterne skrives af Thomas Karlsson, frontmand og grundlægger af den magiske orden Dragon Rouge, hvori Johnsson er medlem.

    Fodnoter

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.