Bob Geldof

 • Robert Frederick Geldof (født 5. oktober 1951), bedre kendt som Bob Geldof, er en irsk sanger, Singer-songwriter, skuespiller og politisk aktivist. I sin første fase af karrieren var han frontfigur i rock-bandet Boomtown Rats. Et band som var banebrydende og havde sit største hit med sangen I Don't Like Mondays, som tager udgangspunkt i historien om Brenda Ann Spencer. I 1982 spillede han hovedrollen i Pink Floyds film The Wall. Han er mest kendt for at igangsætte Live Aid og Live 8. Sammen med Bono har han flere gange været foreslået til Nobels Fredspris.

  I 1984 skrev han sammen med Midge Ure hittet "Do They Know It's Christmas?" som blev kendt gennem Band Aid og den senere koncert Live Aid som begge havde til hensigt at indsamle penge og give international opmærksomhed på sultkatastrofen i Etiopien. Geldof stod for teksten, mens Ure skrev musikken og stod for korarrangementerne til sangen.

  Geldof blev i 1986 udnævnt til Honorary Knight Commander af Order of the British Empire. Fordi Geldof er irsk statsborger medfører udnævnelsen ikke adelskab og han har heller ikke ret til at føre titlen Sir foran sit navn.

  Bob Geldof var gift med Paula Yates og har tre døtre med hende: Fifi Trixibelle, Peeches og Pixie. Paula Yates forlod Geldof i 1994 og fik datteren Tiger Lilly i 1996. Da både moren og faren døde, adopterede Geldof hende.

  Referencer

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.