Den Sidste Nat

Sneakers

  • Sneakers var et dansk rockorkester, der i begyndelsen af 1980'erne var et af landets mest populære på koncertscenerne og plademarkedet. Orkesteret spillede musik med inspiration i amerikansk vestkystrock med rytmisk accentuerede numre med guitar og keyboards i centrum sammen med Sanne Salomonsens markante vokal.

    Sneakers blev dannet i 1979 af keyboardspilleren Morten Kærså og guitaristen Poul Halberg som hovedfigurer. Året efter kom Salomonsen med, og orkesteret udgav sit første album, Sneakers. Den blev en succes, der blev fulgt op året efter af det endnu mere populære Sui-sui med numre som "Bellevue" og albummets titelnummer. Med en dynamisk sceneoptræden med den karismatiske Sanne Salomonsen i centrum optrådte orkesteret over hele landet såvel som i nabolandene med stor succes.

    Der udkom yderligere to studiealbum, og der var gjort klar til udsendelse af et livealbum, der dog ikke blev til noget, idet orkesteret opløstes i 1985. I årene efter der udsendt flere opsamlingsalbum, og enkelte numre er i den forbindelse udsendt i liveversioner.

    Efter Sneakers' opløsning har medlemmerne fortsat været markante på den danske scene i orkestre som Moonjam, Halberg-Larsen Band, Danseorkestret og flere andre, mens Salomonsen først og fremmest har spillet som solist.

    Besætning

    • Morten Kærså – keyboards og vokal
    • Sanne Salomonsen – vokal
    • Klaus Menzer – trommer
    • Jacob Andersen – percussion
    • Mikkel Nordsø – el-guitar
    • Christian Dietl – el-bas
    • Poul Halberg – el-guitar (1979-1980 – forlod gruppen inden første album og blev erstattet af Nordsø)
    • ( Moussa Diallo ) el-bas (1979-1980 – forlod gruppen inden første album og blev erstattet af C.Dietl)

    Diskografi

    Originale studiealbum

    • Sneakers (1980)
    • Sui-sui (1981)
    • Rou'let (1982)
    • Katbeat (1984)

    Opsamlingsalbum

    • Sneakers / Sui-sui (1988) – de to første studiealbum samlet på en cd
    • Totale (1994)
    • Sneakers Greatest (1997) 2CD
    • Woodoo (2005)
    • Tag med mig (2005)
    • Du kender ikke Johnny (2005)
    • Sneakers & Sanne Salomonsen (2008) 3CD
    • Dejlige danske ... (2008) 2CD

    Film

    I 1985 lavede Ole Roos en dokumentarfilm om gruppen med titlen Sneakers – back stage.

    Eksterne henvisninger

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.