Ladies' Choice

Zac Efron

 • Zachary David Alexander Efron (født 18. oktober 1987), bedre kendt som Zac Efron, er en amerikansk skuespiller og sanger. Han er bedst kendt for sin optræden i Disney Channel Original Movie High School Musical som Troy Bolton og i filmen Hairspray som Link Larkin.

  Biografi

  Tidlige liv

  Efron blev født i San Luis Obispo, Californien og flyttede senere til Arroyo Grande. Faderen David Efron er ingeniør ved et kraftværk. Moderen Starla Baskett, er tidligere sekretær på samme kraftværk som Efrons far arbejder på. Zac er blevet opdraget og opvokset "bestemt". Det var i seng klokken ni og ikke noget leg, playstation eller andet sjov før lektierne var lavet, og det er Zac sine forældre meget taknemmelig for. Efron havde en, hvad han selv beskriver som, almindelig barndom i en middelklassefamilie og har en lillebror ved navn Dylan.

  Det var faren, der opmuntrede ham til at starte med skuespil som 11-årig. Derefter optrådte han i teaterstykkerne i sin skole og fik arbejde på et teater ved navn "The Melodrama", han har aldrig fået sangtimer. Han optrådte i en række forskellige stykker.

  Udover Vanessa Anne Hudgens har han desuden også været kærester med Ashley Tisdale (Sharpay fra High School Musical) i en periode, men de er stadig bedste venner. Han har været kærste med Vanessa Anne Hudgens i ca. 4 år. De fandt sammen under optagelserne af den første High School Musical.

  Uddannelse

  Efron blev optaget på University of Southern California, han har ikke gået på universitet endnu, men han har planer om at få en uddannelse på et tidspunkt. Men han holder en pause, da han har meget travlt med at lave film. Han har planlagt at genoptage studierne.

  Personlige liv

  Efron var på Forbes Celebrity 100 liste i 2008 som nummer 92, med estimerede indtjening på $5.8 million fra juni 2007 til juni 2008. Pr. 5. april 2009 udgjorde hans personlige formue omkring $10 millioner.

  Efron søgt behandling i begyndelsen af 2013 efter kampe med alkoholisme. Han har været ædru i seks måneder i december 2013.

  Priser

  Vundet

  • 2006 – Teen Choice Award: Choice Breakout Star
  • 2006 – Teen Choice Award: Choice Chemistry for High School Musical (med Vanessa Hudgens)
  • 2007 – Kids' Choice Award: Best male Actor
  • 2007 – Teen Choice Award: Choice Male Hottie
  • 2007 – Hollywood Film Award: Ensemble of the Year (med resten af Hairspray holdet)
  • 2007 – Young Hollywood Award: One to Watch in Hairspray
  • 2007 – Vi Unge : Førstepladsen som årets lækreste fyr

  Nomineret

  • 2005 – Young Artist Award: Best Performance in a TV Movie, Miniseries or Special by a Supporting Actor for Miracle Run
  • 2007 – Young Artist Award: Best Performance in a TV Movie, Miniseries or Special by a Lead Actor for High School Musical

  Eksterne henvisninger

  • Zac Efron på Internet Movie Database (Engelsk)

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.