Lukas Graham tager Danmark med storm

Lukas Graham har med sin soulede pop og funky sound været et respekteret navn i den københavnske undergrund, men nu har bandet for alvor bidt sig fast i den danske musikscene.

23-årige Lukas er opvokset på Christiania, hvor han stadig bor, og han har både her og derhjemme haft en musikalsk opvækst, hans far er nemlig irsk folkemusiker. Men den charmerende forsanger har også en klassisk baggrund, idet han på det musiske gymnasium Sankt Annæ blev introduceret til klassisk musik.
Men det blev dog på en tur til Argentina for et par år siden, at Lukas fandt ind til sin helt egen musikalske kerne, og han har efterfølgende indspillet en håndfuld demoer i New York i 2009.
Lukas besluttede herefter at samle sit eget band, som består af Magnum på bas, The Kirk på keys og Lovestick på trommer.
Bandets første single ’Ordinary Things’ var Ugens Uundgåelige på P3 i uge 42, og det resulterede i en massiv trafik på diverse sociale medier og i særdeleshed på Facebook, hvor Lukas Grahams fanpage gik fra omkring 500 likes til knap 10.000 likes.
Bandets energiske koncerter er også rygtedes vidt og bredt, og koncerten på Loppen sidste uge gik derfor over al forventning, hvor koncertgængerne stod i en meterlang kø helt ud på gaden, og over 500 gæster måtte gå forgæves hjem, da Loppen simpelthen ikke kunne rumme de mange fremmødte.
Heldigvis kan bandets mange fans se frem til følgende koncerter i efteråret:
Torsdag d. 10. november på V.58 i Aarhus
Fredag d. 11. november på VIVA i Aalborg
Lørdag d 12. november, BP fest i Pumpehuset i København
Tirsdag d. 29. november i Islands Brygge Kulturhus i København
Onsdag d. 14. december i Lille Vega i København
Selv beskriver Lukas Graham deres musik: ”Music with balls, that skips the politenes of introduction”. Og her på MTV glæder vi os til Lukas Grahams første albumudgivelse i foråret 2012.

Mandag, 31. Oktober 2011