Dr. Dre samarbejde med Suspekt

Dre bad om producerhjælp med et nummer til Kendrick Lamar!

Den amerikanske rapper og superproducer Dr. Dre har haft fat i danske Suspekt for at få dem til at producere et nummer til Kendrick Lamar. Nummeret hedder ”The art of peer pressure”, og er faktisk lavet over Suspekt nummeret ”Helt Alene” ft. danske Tina Dickow.

Om samarbejdet fortæller Suspekt:

Hvordan kom arbejdet i stand med Dr.dre og Kendrick Lamar?
- Vi (Rune Rask og Jonas Vestergaard) tager til Los Angeles i efteråret 2011, for at opsøge kontakter. Vi møder en masse overfladiske mennesker, som er opsatte på at feste eller blære sig på smarte cafeer, ingen af dem tager sig rigtig tid til at høre vores musik. Vi var næsten lige ved at opgive det hele, men så kom Jonas i tanke om et studie, som han havde besøgt for 5-6 år siden. Vi kører derover og lander midt i en indspilningssession med 2pacs gamle crew, men får lov til at hænge ud, indtil de er færdige. Stemningen her er en helt anden, den er meget mere os og nede på jorden. Mickey, der ejer studiet, tager sig god tid til at lytte musikken igennem, og spørger ind til hvad vi kunne tænke os der skulle ske med den? Vi svarer: Det skal ud i verden ”By All Means Necessary”.

Hvorfor valgte de det nummer?
- Vores amerikanske manager mente at vores musik ville passe godt til hiphop kollektivet Black Hippy (Kendrick Lamar, Schoolboy Q, AB Soul og Jay Rock). Han spillede vores produktioner for dem, for at se om de ville blive inspireret af det. Før vi fik set os om havde Schoolboy Q skrevet og udgivet en sang, over en af vores produktioner (Suspekt – Nyt Pas), samt lavet en video, som vi så på nettet. Vores manager fortalte, at vi skulle forberede os på flere placeringer i den lejr, og at Kendrick Lamar også havde skrevet til en af produktionerne. Inden længe fik vi en kontrakt tilsendt fra Aftermath, (Dr.Dre´s pladeselskab) og et ønske om at de godt ville have tilsendt beatet, (Suspekt – Helt Alene), i multispor så Dr. Dre kunne sætte sit præg på det.

Hvordan har I det med at være kommet i liga med DRE?
- Vi har altid arbejdet på at komme så langt som muligt med vores musik, så det er jo en drengedrøm, der er gået opfyldelse. Dr. Dre, som har taget Kendrick Lamar under sine vinger, er jo den helt store kanon. Han er hiphoppens svar på George Martin, (den femte Beatle). Efter 10 års hårdt arbejde, føler vi os dygtige nok til at arbejde sammen med de helt store spillere i verden og de vil heldigvis gerne lege med os. Kendrick kendte vi ikke så godt i forvejen, men vi havde via den danske blog DDS holdt lidt øje med ham over de sidste par år. Vi tænkte, at han måske kunne gå hen og blive lidt af en helgen i amerikansk hiphop, og især Los Angeles har haft brug for en ny kunstner til at tage teten videre fra Snoop, Ice Cube og 2pac.

Tags: Dr. Dre, Suspekt, Kendrick Lamar

Mandag, 15. Oktober 2012