Taylor Swift slår rekord - igen!

I den første uge har albummet solgt over 1,2 millioner eksemplarer i USA.

Mandag d. 22. oktober udkom Taylor Swifts fjerde album ‘RED’, og alene i dens første uge på salgshylderne har det slået rekord med et salg på mere end 1,2 millioner eksemplarer i USA. Dermed slår Taylor Swift Eminems imponerende rekord fra 2002!

Taylor Swift er dermed også den første kvindelige artist, der runder 1 million solgte enheder i releaseugen hele to gange – første gang var i 2010 med ’Speak Now’.

Imponerende facts om ‘RED’:

· ’RED’ debuterede på 1. pladsen på Billboards 200 album chart – og solgte desuden på andenugen mere end resten af de øvrige top50-titler kombineret!

· ’RED’ er det 18. album i USA, der har formået at sælge mere end 1 million eksemplarer på én uge – en af de øvrige 17 udgivelser er Swifts ’Speak Now’, der solgte 1,04 millioner album i releaseugen.

· Næsten hvert femte album, som røg over disken eller blev købt på iTunes i USA i sidste uge, var ’RED’ – samlet stod udgivelsen for 19,3% af det totale albumsalg.

· ’RED’ debuterede på 1.pladsen på iTunes i 42 lande – blandt andet i UK, Canada, Australien og Danmark.

· Samlet set blev albummet købt digitalt 565.545 gange verden over i løbet af den første uge og satte dermed en rekord for højaste ugesalg på en ny release.

· I USA slog Taylor Swift sin egen rekord på iTunes med 464.000 downloads på første uge – hun havde tidligere rekorden med ’Speak Now’.

· ’RED’ er den højstplacerede internationale nyhed på den danske albumchart (#4) og er samtidig den foreløbigt højeste placering for Taylor Swift i Danmark nogensinde.

Way to go, Swift!

Tags: Taylor Swift. Red, rekord.

Fredag, 02. November 2012