Hold øje med: MUNK

Personlig rap fra dansk stjerneskud!

Da Morten Hartmann Danielsen aka. MUNK voksede op, var det med et soundtrack af den hårdeste rapmusik. Netop nu er han ved at slå igennem som rapper – men med et helt andet take på genren. Ikke, at der er noget galt med den traditionelle old school gangsterrap – men som han selv beskriver det, er der ikke ‘ så meget gangster over at bo i lille Danmark:

- Sangene handler ikke om champagne, biler eller andre materielle ting, men om det, mange har svært ved at tale om og måske at sætte ord på…

Her giver MTV Danmark plads til, at den 24-årige danske rapper, der markerede sig I slutningen af 2012 med videoen ‘Frøken T’ på YouTube, kan sætte lidt flere ord på sig selv og hvorfor, du bør holde øje med ham i 2013.

- Jeg håber da, at 2013 bliver et år, hvor MUNK-projektet kan få lov at blomstre, nu havde vi jo en meget god afslutning på 2012. Men man kan jo aldrig forudse, hvad der bliver stort inden for musikken, dog har vi lavet nogle sange som jeg glæder mig til at vise frem, fortæller MUNK, da fik sit kunstnernavn allerede som 15-årig.

- Jeg havde en ide om tackle rapmusikken fra en anden vinkel end den hårde ‘gangsterrap’, som jeg er vokset op med. For at differentiere mig prøvede jeg at arbejde med nogle lidt blødere, dybere emner og mere komplekse melodier – så det afspejlede mit liv. For mig handler det ikke om alle de materielle ting her i livet. Det handler om at dyrke musikken, som en form for selvterapi, og berøre emner vi alle kan relatere til. Og da jeg så blev kaldt MUNK af en barndomsven i forbindelse med en intern joke, kan jeg huske, jeg tænkte at det lå da meget godt i munden, og passede til det budskab, jeg vil sende ud til verden. Og ja, så blev det bare hængende.

Hvad lytter du selv mest til lige nu?
- Jeg har en meget bred musiksmag. Jeg hører alt fra rap, til rock og pop – men lige i denne uge har playlisten været en god blanding af Ray LaMontagne, Modeselektor, Imagine Dragons, Nas og The Weeknd.

Hvilken person har haft størst indflydelse på den artist og det menneske, du er i dag?
- Det er meget svært at svare på.. Der er mange mennesker som har haft og stadig har en stor indflyeldse på både mig som artist og menneske, men hvis jeg skulle nævne en som klart har haft den største indflyedelse på mig som artist, må jeg nævne min partner in crime Kaare Hansen. Han er utrolig dygtig og en fantastisk samarbejdspartner, som har lært mig meget om mine musikalske evner, fortæller MUNK, der i øvrigt også henter inspiration til sin musik fra et så eksotisk sted som Dubai. Her har MUNK nemlig boet som yngre;

- Det som er så fantastisk ved Dubai, og som også er en af grundene til, at jeg ofte tager derned på ferie og skriver musik, er at dem jeg kender dernede arbejder på en anden måde med musikken. De er slet ikke påvirket af den danske vinkel og kommer derfor altid med nogle gode input. Dubais hip hop kultur er en god blanding af amerikansk rap, men med et arabisk twist.

Nysgerrig på endnu mere MUNK? Tjek musikvideoen ‘To Skridt Tilbage’ ud her!

Pssst! MUNKS næste single lander i marts… Her på MTV glæder vi os allerede!

Tirsdag, 19. Februar 2013