Roskilde spotlight: Bastille

Roskildes absolut største mash-up konger overrasker med garanti

Et af de mange bands der gæster Roskilde i år er det britiske band Bastille, der består af Kyle på Keyboard og percussion, William på bass og guitar, Chris ”Woody” på trommer og selvfølgelig Dan der skriver og synger alle sangene.

Bastille udgav deres første single ’Overjoyed’ i 2012, og debutalbummet ’Bad Blood’ efterfulgte i 2013. Deres gennembrud kom dog først med udgivelse af fjerde single ’ Pompeii. I November 2013 udgav drengene en forlængelse af deres debutalbum og kaldte det ’All This Bad Blood’. Herfra kender du måske singlen ’Of The Night’, der er et mash-up af Coronas 90’er hit ’The Rhythm of the Night’ og Snap! 90’er hittet ’Rhythm Is a Dancer’.

Det er langt fra første gang Bastille laver mash-ups og covers, de har f.eks. udgivet et gratis mixtape ’Other People’s Heartache’, hvor de blandt andet lavede versioner af ’ Titanium af David Guetta og ’ No Scrubs (No Angels)’ af TLC. Tjek deres mash-up og cover af Miley CyrusWe Can’t Stop her:Til Roskilde koncerten kan du sikkert forvente en gigantisk portion mash-up af sange og stilarter. Toner af pop, synthesizer, klassisk rock i mødet med Dan Smith fløjlsbløde stemme, er rigelig grund til at tjekke Bastille-koncerten ud på Roskilde festival. Og så er de berygtede for at skabe et fantastisk koncertunivers, hvor mystik og undertoner af Twin Peaks er omdrejningspunktet. Alt i alt, en god koncertoplevelse, hvis du er til den slags. Så spørgsmålet er, kommer du til at storme Bastillen?

Du kan se Bastille på Arena torsdag den 3/7 kl. 23:00.

Lørdag, 21. Juni 2014