Brothers Green: EATS! | Bao Bun Burger Opskrift

Få opskriften her...

Brothers Green blev inspireret af de mange forskellige kulinariske indtryk i New Yorks Chinatown, så de besluttede sig for at kombinere dem alle, og lave den ultimative Chinatown burger…

Bao Burger:
4 fed hvidløg
2 røde chili
1,5 cm snittet frisk ingefær
5 forårsløg
1,5 dl koriander
¼ løg
250 g svinekød i tern
250 g oksekød i tern
250 g ferske pillede rejer
250 g kyllingefilet
1 wonton
Bagepapir

Boller/Fyld:
1 svinemørbrad
½ spsk salt
1 spsk 5-spice, delt i to
½ dl sojasauce
½ dl risvinseddike
1 dl ketchup
2 spsk brunt farin
1 spsk sriracha sauce (Kan købes hos en asiatisk købmand)
1 dl melasse (sukkerprodukt)
1 tsk. sesamolie
2 brioche (eller andre hvede lignende boller)

Grøntsager:
1 bok choy
6 shiitake svampe
2 spsk. sojasauce
1 tsk. sesamolie
2 fed hvidløg, presset
1 spsk. risvinseddike

Sprødt:
Andeskind
2 wonton

Fremgangsmåde:

Bao Burger:
1. Put hvidløg, chili, forårsløg, ingefær, koriander og løg i en foddprocessor. Tilsæt herefter alt kødet og blend indtil du har en farslignende konsistent.

2. Opvarm din stegepande, tilsæt olien så den er brændende varm. Form tre tynde bøffer på bagepapir. Smid dem op på panden, og steg dem på begge sider til de er gennemstegt. Hvis du vil være ligeså crazy som Brothers Green, kan du folde noget wonton dej rundt om en af bøfferne.

Bollefyld:
Forvarm din ovn til 250 (alm.). Opvarm en stegepande med olie.

1. Drys hele svinemørbraden ind i salt og halvdelen af 5-spice krydderiet. Put den på den varme pande, og brun den på alle sider. Put svinemørbraden og panden i ovenen og lad den stege videre i 20 minutter.

2. Bland sojasauce, risvinseddike, ketchup og det resterende 5-spice krydderi, brunt farin, sriracha sauce, melasse og sesamolie på en pande. Bring det i kog, og derefter lad det afkøle.

3. Skær den tilberedte svinemørbrad ud i mindre stykker og vend den i saucen. Stil den til side.

Grøntsager:
Hak bok choy, shiitake og hvidløg. Svits det på en varm pande, og slut af med at drysse lidt sojasauce, risvinseddike og sesamolie henover.

Sprødt:
Steg andeskindet og wontonen indtil de er sprøde. Læg dem på lidt køkkenrulle og drys lidt salt henover.

Servering:
1. Varm bollerne

2. Udhul begge boller en smule og fyld dem med svinemørbradsblandingen.

3. Ovenpå den fyldte bolle lægger du din bøf, sautérede grøntsager, det spræde og frisk koriander. Hæld lidt hoisin sauce over fyldet, og top den med den anden fyldte bolle. Nu kommer den sværeste del – at bide over den.

Se alle opskrifterne fra showet her!

Søndag, 19. April 2015