2015 var det bedste og det værste år at være Directioner

Det har været en rutschebanetur for One Direction og deres fans.

Når du ser One Direction på scenen, er du ikke i tvivl om, hvor meget drengene elsker deres fans.

Harry, Liam, Louis og Niall fortæller altid, hvor smukke deres fans er, og hvor meget de sætter pris på deres støtte. Det er noget af det, der gør koncerter med 1D så specielle. At de er ligeså taknemmelige for deres fans, som deres fans er for dem.

Så hvis du har klaret den igennem de seneste 12 måneder som en trofast Directioner, ved du, at det ikke har været nemt, hverken for bandet eller deres fans. Det er vist ikke nogen hemmelighed, at året har sat alle på en prøve.

Det startede ellers stille og roligt, og de to første måneder var spændende og uden drama, da bandet startede deres On The Road Again Tour. Men i marts kom det første chok, og derfra har vi været med på noget af en rutschebanetur.

Med pausen rundt om hjørnet, vil vi derfor se tilbage på det mest dramatiske og forandringsfulde år i One Directions historie.

Mystikken omkring Zayn MalikDen 19. marts valgte 1D’s “Bradford bad boy,” Zayn, at droppe touren, efter sigende på grund af stress. Seks dage senere bekræftede bandet, at Zayn havde forladt gruppen permanent. I en udtalelse sagde han, “Jeg stopper, fordi jeg vil være en almindelig 22-årig, som kan få lov til at slappe af og have noget privatliv uden for spotlightet.” I sit første interview efter bruddet fortalte han The Sun, “Jeg føler, det er det rigtige, jeg gør — rigtigt for mig selv og rigtigt for drengene, så jeg har det godt.”

De fire bandmedlemmer sagde i et andet interview med The Sun, at de var skuffede over Zayns beslutning, men at de havde så meget mere, de stadig ville opnå. På trods af den optimistiske facade, begyndte konflikterne tidligt i maj, hvor Louis Tomlinson kritiserede Zayn og hans producerven Naughty Boy og deres beef eksploderede på Twitter, men heldigvis vendte fokus hurtigt tilbage til musikken.

1D’s nye æraDrengenes første officielle offentlige optræden som fire skete i James Cordens ‘The Late Late Show’ den 14. maj, hvor de bekræftede, at de ville udgive deres femte album. Med et modent træk, som nok skulle være med til at vise deres fans, at de ville lægge dramaet på hylden, sendte Liam Payne en sød hilsen til Zayn, da drengene vandt en pris til Billboard Music Awards senere samme måned: “Der er en person mere, vi deler denne pris med, og det er vores bror Zayn.”

Ingen kan ‘Drag Them Down’I juli fejrede bandet deres 5-års jubilæum og begyndte den nordamerikanske del af On The Road Again-touren i San Diego (hvor Harry Styles tog sit berømte styrt på scenen. #OhNoHarry).

Det hele så lysere ud for 1D, men den 14. juli kom nyheden om, at Louis venter barn med L.A.-stylisten Briana Jungwirth (som han senere bekræftede i ‘Good Morning America’). Imens Larry-fans over hele verden sørgede, vendte Zayn tilbage i overskrifterne, da han annoncerede en ny pladekontrakt som soloartist med RCA, som skulle vise hans fans “den rigtige Zayn”.

To dage senere, den 31. juli, overraskede 1D med at udgive deres første single efter Zayn, ‘Drag Me Down’ med en musikvideo tre uger senere.

Pause, nye hits & Off The Road AgainDen 23. august startede rygterne om, at bandet ville tage en pause i 2016. Drengene bekræftede den følgende dag, da Niall Horan tweetede, “Bandet opløses ikke, men vi tager en velfortjent pause på et tidspunkt næste år.” Måneden efter annoncerede de titlen på deres femte album sammen med udgivelsen af balladen ‘Infinity’.

Slutningen af oktober var en følelsesladet op- og nedtur for 1D og deres fans. Den 20. oktober aflyste drengene deres koncert i Belfast, Irland – som den første koncert de nogensinde havde aflyst. Beslutningen skyldtes efter sigende Liams brud med kæresten Sophia Smith (som fulgte efter Louis’ endte forhold med Eleanor Calder få måneder inden), hvilket betød, at alle fire medlemmer var officielt single for første gang i lang tid.

Bandet tilbød hurtigt et plaster på såret med udgivelsen af musikvideoen til singlen ‘Perfect’ og en EP til samme nummer to dage efter.

Den 31. oktober sluttede On The Road Again-touren med et brag med 1D’s sidste show i Sheffield, England. Og det var mildt sagt følelsesladet.

Made In The A.M. & 1D’s ‘History’1D’s femte album ‘Made In The A.M.’ udkom den 13. november – samme dag som Justin Biebers ‘Purpose’. Selvom Bieber indtog føringen over solgte albums, tog 1D revanche til American Music Awards ugen efter, da de tog priserne for Artist of the Year og Favorite Band, Duo or Group – Pop Rock.

Den 5. december gav One Direction deres sidste optræden i USA til KIIS FM’s Jingle Ball i Los Angeles, hvor de lovede, at de ville “være tilbage meget snart.” En uge senere vendte de tilbage til England for deres allersidste tur på scenen inden pausen, som blev markeret med farvel-nummeret ‘History’, der blev den tredje MITAM-single.

Siden da har 1D officielt holdt pause, men vi har fået nogle glimt af dem her og der. For eksempel da vi i sidste uge endelig fik en (slags) musikvideo til yndlingsnummeret ‘No Control’, da drengene sang Carpool Karaoke i ‘The Late Late Show’ med James Corden, som vist gerne vil være gruppens femte medlem. Drengene virkede glade og klar til et mere low-key 2016 med afslapning, familietid og mulige soloprojekter.

Og ved du hvad? One Direction fortjener det virkelig. At være fan af bandet betyder, at man elsker hver og en af drengene – sammen og hver for sig. At få en pause og chancen for at lave deres egne ting vil vise os alle en side af Harry, Liam, Louis og Niall, som vi ikke har set før. Det er faktisk ret spændende, hvis vi kan lære at lade være med at bekymre os og glæde os over pausen istedet. Gentag efter dem: “Det er ikke slutningen, det er ikke slutningen”.

Vi ses snart igen, One Direction! <3

Onsdag, 30. December 2015